maanantai 22. tammikuuta 2018

Yöelämää ja turistihommia

Edinburghin keskusta on todella helppo kulkuinen, ja tänne on vaikea eksyä. Ostoskatu Princes Streetiltä löytyy kaikki merkkiliikkeet souvenir-kauppoja, ostosjätti Primark sekä useita kahviloita ja ruokapaikkoja. Princes Streetin toisella puolella näkyy kokoajan Edinburghin linna. Laukusta on hyvä pitää kiinni, sillä ihmisvilinässä se saattaa äkkiä hävitä.

Old town, eli vanha kaupunki ja sen pääkatu Royal Mile on aivan ihanaa, vanhaa seutua. Pieniä putiikkeja ympäriinsä, ihmisten vilinää ja katutaiteilijoita. Olimme kyllä todella onnekkaita, että meidän asuntomme sijoittuu melkein kaiken keskelle, kaikki tarvittava ja isoimmat nähtävyydet on aivan kävelymatkan päässä.

Royal Mile.


Viikonloppuisin pubit kuhisevat porukkaa, ne ovat tapaamispaikkoja ja paikkoja jossa viettää aikaa. Suomalainen pubikulttuuri on hieman enemmän humalahakuisempaa. Toki myös yökerhoja ja tanssipaikkoja löytyy täältäkin. Edinburghin pubeissa kannattaa ehdottomasti panostaa paikallisiin oluisiin ja giniin, jota täällä paljon tarjotaan. Ne ovat täällä aivan eri makuisia kuin Suomessa totutut hanaoluet.

Kävimme myöskin kävelemässä Greyfriarsin hautausmaalla, josta J.K Rowling etsi inspiraatiota Harry Potter kirjojen henkilöiden nimiin. Oli aika uskomaton fiilis, kun tulimme hautakivelle jossa luki Thomas Riddel (Harry Potter kirjoissa Voldemortin oikea nimi on Tom Riddle).



Samalla kerralla päätimme käydä National Museum Of Scotland-museossa, jossa oli todella paljon nähtävää laidasta laitaan. Siellä olisi saanut vaikka koko päivän kulumaan, mutta nälkä yllätti kesken visiitin.



Harjoittelusta 


Ensimmäistä kertaa nyt harjoittelun aikana, olin yksin omalla alkupala ja preppipisteellä töissä. Keskiviikkona sattui sormeeni pieni haaveri, leikkasin veitsellä pienen palan vasemman käden etusormea pois. Verenvuoto ei meinannut tyrehtyä ollenkaan, vaan silti kunnialla hoidin hommani loppuun ja sen jälkeen vasta lähdin käymään lääkärissä. Arkuudesta huolimatta on sormi onneksi jo paranemaan päin, tuskin tulee olemaan viimeinen kerta kun sormeen leikkaa keittiössä työskennellessä. Ainakin osaa nyt olla varovaisempi jatkossa.

Siltikin yhdeksällä sormella seuraavana päivänä hoidin hommani itsekseni ja päivän jälkeen oli niin ylpeä olo; "Jes, minä pystyin tähän!".  Muut kokit ihmettelivät suomalaista sisua kun pistelin menemään yksi sormi paketissa. Joka päivä kyllä tykkään harjoittelupaikastani ja työstäni enemmän ja enemmän. Malttaakohan täältä kotiin palata enää ollenkaan..
Harjoittelupaikkani, Kyloe,joka on osa Rutland Groupia. 




Milla

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti