tiistai 2. tammikuuta 2018

Taustatietoa minusta ja ajatuksia ennen matkaa 

Olen 23-vuotias aikuispuolen kokkiopiskelija neitonen Kainuun Ammattiopistolta. Wilmaani kilahti viesti marraskuun alussa, että kansainvälisiin työharjotteluihin etsitään opiskelijoita ja heti päässäni naksahti. Kirjoitin samantien viestiä vastaavalle opettajalle ja siitä lähdettiin määränpäätä suunnittelemaan. Silmääni pisti ensimmäisenä vaihtoehto Irlantiin matkustamisesta, mutta koska sieltä ei top-paikkoja löytynyt, tuli tilalle ihana, historiallinen Skotlanti ja sen pääkapunki Edinburgh. En epäröinyt hetkeäkään, sinne on päästävä. 

Onnekseni pääsinkin sinne työharjoittelua tekemään ja matkan ajankohtakin oli nopeasti, alkaen 9. tammikuuta. Tämä kyseinen työharjoittelu tulee olemaan minulle viimeinen kuudesta harjoittelusta, suoraan reissun jälkeen valmistun kokiksi. Mikäpä sen mahtavempaa, kuin lopettaa kokkiopiskelut uusien elämysten ja ulkomaan työssäoppimiseen! 

Skotlanti ja Edinburgh on tuttuja minulle vain televisiosta ja sen verran mitä olen tietoa internetistä rohmunnut. Päässä ensimmäisenä oli mielikuva vihreistä nummista ja jylhistä linnoista ja saatoimpa kiljaista onnesta kun sain tietää, että paikka jossa majoitumme on aivan Edinburghin linnan lähellä. 

Jännitystä reissusta onneksi helpottaa se, että samaan aikaan työssäoppimaan lähtee kolme muutakin opiskelijaa samaan kaupunkiin ja asuntoon. Myöskin englanti kielenä on tuttu ja sitä tulee sujuvasti käytettyä ihan täällä koti Suomessakin.
Innolla odotan uusia tuttavuuksia ja makuelämyksiä, onnistumisia sekä epäonnistumisia.  Reissusta tulee varmasti ikimuistoinen ja ompahan jotain, mitä sitten kiikkustuolissa saa muistella.  Kirjoitan tänne enemmän, kun pääsen kohteeseen. 


Milla
Kuvassa Edinburghin linna, kuva googlesta 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti