tiistai 2. tammikuuta 2018

TO DO-lista, tavoitteet ja vierailukohteet

Työharjoittelusta ja sen tavoitteista

Päätoimisesti matkan tarkoitushan on työharjoittelu. Viimeisenä työharjoitteluna suoritan à la carte ruokien valmistuksen. Ensin oli tarkoituksenani suorittaa juhla- ja tilausruokien valmistus, mutta se vaihtui viime hetkellä. 
À la carte ruokien valmistaminen on minulle vierasta. Olen tottunut tekemään isoja määriä ruokaa kerralla, työstämään lounasta ja tekemään ns. "ronskia ruokaa", joten opittavaa on varmasti paljon ja uskon, että siellä on minua ammattilaiset vastassa opettamassa. 

Pleittaamista ja kauniiden annosten valmistusta haluan oppia, sekä yhdistämään maukkaita komponentteja lautaselle. Toivottavasti pääsen myös toimimaan kiireessä ja "tosi tilanteissa",  mielestäni alan parhaat ja hirveimmät puolet tulevat niissä parhaiten esille. Otan kaikki haasteet vastaan positiivisin mielin, vaikka varsinkin nyt ennen lähtöä vähän hirvittää, miten tällainen kokin tumpelo niistä selviää. Toivottavasti pääsen tekemään monipuolisesti työvuoroja, koska aamu- ja iltavuoroissa on huomattavia eroja.  Toivon myös, että pääsisin työskentelemään mahdollisimman paljon paikallisten raaka-aineiden kanssa ja pääsisin tekemään Skotlantilaista ruokaa. (Ja ainakin kerran maistamaan haggista, heh.)

Missä haluan käydä ja mitä kokea? 

Ensimmäisenä kun tutustuin Edinburghiin, tottakai kokkina tarkistin minkälaisia ravintoloita kaupunki kantaa sisällään. Edinburghiin näyttää rantautuneen paljon itämaisia ravintoloita (esimerkiksi asuntomme lähistöllä oli heti neljä erilaista). Näitä harvemmin suomalaisissa pikku kylissä on, joten ehdottomasti haluan päästä maistamaan eri kulttuurien ruokia. 

Seuraavana tarkistin, että löytyykö Edinburghista lemppari brittikokkini, Jamie Oliverin ravintolaa,  ja kappas vain, löytyihän sieltä; Jamie's Italian! Tämä on kyllä ravintolalistallani ihan numero ykkösenä, siellä on pakko päästä käymään ja herättämään fanityttö henkiin.

Ruuasta seuraavaan aiheeseen. Historia. Edinburgh huokuu historiaa linnoineen ja vanhoine mukulakivikatuineen.  Edinburghin linnassa haluaisin käydä, vaikkakin se varmasti vetää turisteja puoleensa. Edinburghin karmaisevasta historiasta kertomalla Mary Kings Closella haluan ehdottomasti käydä. Mary Kings close on Edinburghin uudelleen rakentamisen alle jäänyt maanalainen katu, joka avattiin yleisölle uudelleen vasta vuonna 2003. Pelottavaa, mutta kiehtovaa. 

Myös Englannin kuningasperheen kesäasunto, Holyroodin palatsi ja luostari sijaitsevat Edinburghissa, tämänkin paikan haluaisin nähdä ja ehkäpä käydä opastetulla kierroksella. 
Myös kaikki mahdolliset museot haluan koluta läpi; niihin on vapaa pääsy.
Holyroodin palatsi, kuva googlesta. 

Lisäksi ikuisena Harry Potter fanina, on Edinburgh oikea kaupunki, nimittäin J.K Rowling on kotoisin sieltä. Muun muassa hautausmaa, jolta Rowling on bongannut Tom Riddlen nimen, löytyy Edinburghista sekä kahvila, jossa tiedetään hänen kirjoja työstäneen. Nämä kohteet lisään myös listalleni. 

Tässä ainakin nämä kohteet mitkä tulevat ensimmäisenä mieleen. 



Milla

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti