sunnuntai 14. tammikuuta 2018

Preppikokin saappaissa Edinburghin ytimessä

Ajatuksia ennen harjoittelun alkamista ja sen jälkeen 

Työssäoppimispaikkani on täällä Edinburghissa Kyloe restaurant, joka toimii yhteistyössä The Rutland Hotelin kanssa samassa rakennuksessa. Rakennuksessa on myös kahvila ja uutuutena rakennettu gini baari, Heads and Tales. 
Paikka on palkittu lihoistaan ja 'sunday roast' tarjonnastaan, josta se on myös saanut palkinnon vuonna 2016. 

Odotin hienoa ja modernia keittiötä ja isoja tiloja, mutta yllätyksekseni keittiö oli melko pieni ja ahdas, paljon isoja frittikeittimiä ja kuumia pariloita, joissa lihoja paistetaan. Keittiössä on myös kaasuhella, jollaisella en koskaan ole kokannut. Pääsin heti ekana päivänä tosi toimiin tekemään Hollandaise-kastiketta kaasuhellalla ihan alusta pitäen itse. Jännitti kovasti etten pilaa sitä, koska kyseistä kastiketta en ole kovin monesti tehnyt. Käsivarret kasvoivat varmaan lihaksilla puoli senttiä sen kaiken vispaamisen jälkeen. 
Osa tekemistä lisukkeista. 

Alku järkytyksestä huolimatta henkilökunta keittiössä todella mukavaksi ja auttavaiseksi. Toimin preppikokin roolissa, eli pitkälti työpäiväni sisältävät esivalmistelujen laittoa alkuruokia varten, sekä jonkin verran annoksien tekemistä asiakkaille. Käsiteltäväkseni sain myös paljon uusia raaka-aineita, kuten esimerkiksi ostereita joita en ole kertaakaan koskaan missään edes nähnyt, mahtavaa oppia uutta!  

Hieno kokemus oli myös päästä kokkaamaan paikan pääkokin Johnin kanssa, joka paljastui todella mukavaksi ja auttavaiseksi mieheksi. Ehkä olen liikaa katsonut Hell's Kitcheniä, koska luulin aluksi että kaikki keittiömestarit karjuvat kuin Gordon Ramsay. Sain myös yllätyksekseni kutsun virallisiin henkilöstöjuhliin, tuntui mukavalta että he ajattelivat heti minun kuuluvan mukaan joukkoon. Englannin puhuminen sujuu keittiössä hyvin,vaikka suurin osa keittiön työntekijöistä on puolalaisia.
Asiakkaille lähdössä kuulusia pihviannoksia. 

Tässäpä ensi tuumailut harjoittelusta, 


Milla 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti