keskiviikko 7. helmikuuta 2018

Viikot ne vaan vierii

Ihan aluksi, pahoittelen kovasti hiljaiseloa blogin osalta. Päivät kuluvat täällä niin nopeasti ja tekemistä on paljon, joten tabletin käyttö ja kirjoittaminen jäävät vähemmälle.

Työharjoittelu sujuu todella hyvin, ja päivät alkavat rutinoitumaan työtehtävien osalta ja suurimmaksi osaksi työskentelen jo yksin, ilman muiden avustusta. Keittiön henkilökunta on muodostunut omaksi pieneksi perheeksi, joka päivä on todella mukava herätä aamulla ja mennä töihin katsomaan, että mitähän tänään tapahtuu. Ihan hullua ajatella, että enää vain seitsemän työpäivää jäljellä työharjoittelua. Kova ikävä tulee kyllä tätä paikkaa, mutta näillä näkymin palaan työskentelemään Kyloeen ainakin kesäksi ja katsotaan siitä sitten minne siivet kantavat. Aamuvuorot menevät esivalmisteluja tehtäessä, soosseja ja kastikkeita keittäessä ja iltavuorojakin on ollut nyt useita ja ne yleensä menevät serviisin hulinassa.
Kyloen napostelulautanen.

Työharjoittelun kiireistä huolimatta, olen kuitenkin vapaapäivinäni päässyt kiertelemään kaupunkia ja sen nähtävyyksiä. Kävelin eräs päivä käymään Calton Hillillä, kukkulalla josta näkee koko Edinburghin kaupungin sekä Arthur's Seatin, jossa Camelotin linnan kerrotaan sijainneen. Päivälle osui erittäin kaunis aurinkoinen sää, joten maisemat kukkulalta oli henkeäsalpaavan kauniit.
Arthur's Seat.

Muutamia kertoja olen myös ottanut bussin jonnekkin vähän kauemmaksi keskustasta, ja se todellakin kannattaa. Kävin muunmuassa Leithin kaupunginosassa, jolla on karu historia narkkareiden ja muiden kaduntallaajien takia, mutta nykyisin se on hyvin kaunista ja boheemia seutua pikku putiikkeineen. Leith on tunnettu muunmuassa elokuvasta The Trainspotting. Bussikyydit ovat £1,60 suunta ja päivän lippu on £4. Busseja kulkee jatkuvasti joka suuntaan ja niitä kannattaa ehdottomasti hyödyntää täällä liikkuessa.

Huomaan myös englanninkielentaitoni kehittyneen huimasti täällä ollessani, vaikka luulin Suomessa ollessani puhuvan hyvää englantia. Taito kehittyy, kun sitä joutuu käyttämään kokoajan täällä.

Kova haikeus on täältä lähteä, vaikka vähän reilu viikko on vielä jäljellä. Toisaalta on ikävä kotiin (ja saunaan) mutta takaisin tulen ainakin käymään, se on varma.

Milla

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti