sunnuntai 15. huhtikuuta 2018

Sinne ja takaisin

Kuten moni teistä lukijoista jo tietää, sain oikean onnenpotkun kuuden viikon harjoittelujaksoni lopussa Helmikuussa 2018, kun Kyloe ravintolan pääkokki tarjosi minulle työpaikkaa. Hetkeäkään epäröimättä Suomeen palatessani pistin huonekaluni ja suurimman osan tavaroistani myyntiin, keräsin rahaa, järjestin itselleni asunnon Edinburghista ja lentoliput takaisin Skotlantiin.

Vaikka valmistuin maaliskuussa kokiksi KAO:lta, tarjottiin minulle huikeaa mahdollisuutta koululla alkaneen puoli vuotta ulkomailla-projektin tienolta, jonka otin tietysti avosylin vastaan. Seurailen ammattitaitoni kehittymistä kokkina, englanninkielen kehittymistä sekä omia tuntemuksiani kiireisessä ravintolamaailmassa, ja jatkan blogini kirjoittamista.
Arthur's Seat näkyy asuntoni ikkunasta.

Pari viikkoa kerkesin asettua Ediin, kiertelin nähtävyyksiä ja hommasin itselleni National Insurance numeron ja Skotlantilaisen pankkitilin, jotka tarvitsin aloittaakseni työt Kyloessa.

Tuntui mahtavalta palata takaisin töihin Kyloeen, nähdä ihanat työkaverini jotka ottivat minut iloisesti ja avosylin vastaan. Teen 40-45 tuntisia viikkoja, joten päivät ovat raskaita mutta hyvin palkitsevia. Työskentelen edelleen alkupalapisteellä, ja menu on vielä sama joten "vanhoihin saappaisiin" palaaminen oli helppoa ja melkein kaikki sujui vanhasta muistista.
Takaisin asemissa. 

Kiitollinen olen edelleen siitä, että alunperin minulle tarjottiin mahdollisuutta lähteä työssäoppimaan ulkomaille, eipä olisi uskonut mihin se johtaakaan.

Nauttikaa Suomen keväästä,


Milla

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti